siteheader

Neurofeedbacktraining

 

Neurofeedback algemeen

Onze praktijk Adapt maakt deel uit van een netwerk van praktijken, aangesloten bij het BMC Gulpen, waar metingen en trainingen van hersenen worden verricht. Voor diverse klachten en aandoeningen bieden we een behandelvorm aan, die neurofeedback genoemd wordt. Onderzoek heeft aangetoond, dat deze behandelmethode werkzaam kan zijn bij diverse klachten en aandoeningen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, stress en concentratiestoornissen. Ook bij bepaalde ziektebeelden zoals ADHD, autisme, depressie en burn-out kunnen met neurofeedback positieve resultaten geboekt worden.

Neurofeedback trainingBehandeltraject

Indien u zich aanmeldt voor een behandeling wordt u eerst uitgenodigd voor een intake. Tijdens de intake worden uw klachten in kaart gebracht en wordt de activiteit van de hersenen gemeten. Op basis van de resultaten van de intake wordt samen met u besloten of verdere behandeling zinvol is. Het verdere behandeltraject bestaat dan uit neurofeedbacksessies en wordt afgesloten met een nameting.

Trainingen

Tijdens een neurofeedbacksessie wordt de activiteit van de hersenen gemeten. Via speciaal hiervoor ontwikkelde software wordt afwijkende activiteit geregistreerd en bekeken of deze samenhangt met de klachten. Deze activiteit wordt vervolgens op een aparte monitor getoond aan de cliënt in de vorm van een animatie. De cliënt ziet dus de activiteit van zijn eigen hersenen en wordt via de animatie telkens beloond wanneer de activiteit verbeterd. De trainingen gaan door totdat de activiteit van de hersenen optimaal is en de klachten zijn afgenomen. De neurofeedbackbehandelingen zijn geheel pijnloos en worden in onze praktijk op locatie Brunssum uitgevoerd.

Duur, kosten en vergoeding

De intake duurt 60 minuten. De behandelingen duren elk 30 minuten. Het totaal aantal behandelingen, dat nodig is om maximale verbetering te krijgen, verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van uw klachten. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Vraag het even na bij uw verzekering.